Benodigdheden:
- 2 courgettes
- bouillonblokjes (groente)
- 2 liter water
- 2 preien
- 250 gram rundergehakt
- gehakt kruiden
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes basilicum
- staafmixer
Bereiding:
Breng 2 liter water met voldoende bouillonblokjes aan de kookSnijd de courgettes in kleine blokjes.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum
Voeg daarna driekwart van de courgetteblokjes, de basilicumblaadjes en de teentjes knoflook toe aan het kokende water. Laten koken tot de courgetteblokjes goed zacht zijn.
Kruid ondertussen het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van
Pureer de soep met een staafmixer. Als de soep nu te dik is kan er water toegevoegd worden (wel even proeven of er dan ook niet nog een bouillonblokje bij moet)
Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe.
Als de gehaktballetjes bijna gaar zijn de prei en het restant van de courgetteblokjes toevoegen. Nog even laten doorkoken en klaar is de soep!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten